KEITÄ ME OLEMME

Kaikki valmistajamme ovat Kokkolan seudun käsityön harrastajia. Joillakin on oma tuotemerkki. Hekin valmistavat tuotteita harrastuksenaan, muun työnsä ohessa. Esittelemme alla joitakin tekijöitä, heidän lisäksi myynnistä löytyy monien muidenkin harrastajien töitä. Tällä hetkellä valikoimassamme on 25 eri valmistajan tuotteita.

Suurin osa myynnissä olevista tuotteista ovat uniikkeja. Tutustu Kokkolalaiseen tarjontaan joko verkkokaupassamme tai tule kivijalkamyymäläämme. Löydät tuotteemme myös osoitteesta Isokatu 29, 67100 Kokkola.

- tapaamisiin -

MummuM

Pidän itseääni käsityön moniosaajana. Taitoni olen hankkinut monien vuosien tekemisellä ja osallistumalla monille kädentaitojen kursseille sekä oppimalla muilta tekijöitä. Ensimmäisen merkkaustyöni olen tehnyt jo alle kouluikäisenä - isoäitini opetuksella. Kiinnostuksen kohteeni vaihtuu vuodenaikojen ja innostukseni mukaan. Pyrin töissäni käyttämään mahdollisimman monipuolisesti kierrätysmateriaaleja. Matoissa pussilakanoita ja kankaanpaloja, ompelussa "vanhoja" kankaita, kanavatöitä, raanuja. Koruissa astian palasia. Askartelussa kirjoja, tapetteja, kangaspakan rullia .... uudistan vanhaa uuteen käyttöön, laadukkaasti. Materiaalivalinnoissani suosin luonnon materiaaleja, villaa, pellavaa, puuvillaa, juuttia, puuta.

"Tekeminen on terapeuttista"

TiiU (Uosu)

Myös minä olen käsityön ja taiteen tekemisen moniosaaja. Yhdeltä ammatiltani olen ompelija ja olen työskennellyt pitkään ompelijana. Nykyään käsityöt ovat minulle harrastus. Osaan monia käsityötekniikoita ja yhdistelen niitä töissäni rohkeasti. Olen osallistunut monille kursseille ja hankkinut perustaitoni sieltä - taidot ovat kehittyneet tekemällä. Minulta onnistuu nukenteko, fantasia-asut, hääpuvut, hitsaaminen, tiffanytyöt, huonekalujen entisöinti vain joitakin mainitakseni. Intohimoni ovat 50-60- luku, siihen liittyvät vaatteet, kankaat ja sisustaminen. Kokkolassa minut tunnetaan erityisesti keraamisista Rusakoistani. Keramiikkaa olen harrastanut usean vuoden ajan.

Olen myös käsityömateriaalien keräilijä - "mitä minulta ei löydy, sitä ei tarvita."

Pihlajakangas

”Välähdyksiä hetkestä

Teen korvakoruja liimalakkatekniikalla puuriipuksille. Inspiraation lähteenä minulla jokin kuva, jonka haluan osaksi koruestetiikkaa. Korujeni kuvat ovat kuin välähdyksiä jostain tunteesta tai hetkestä. Vaikkapa hetken haave kauniista maisemasta. Vanhojen Magic And The Gathering korttien dramaattiset kuvat saavat uuden elämän korvakoruissani. Korujen teemat linkittyvät ympäristöön ja luontoon. Maalaan ja piirrän myös osan koruista itse. Osaksi korun tunnelmaa käytän kierrätettyjä helmiä tai kivihelmiä.”

 Terveisin,

Hanna Pihlajakangas

Herhima

"Herhima on kupla täynnä luovuutta, elämäntapataiteilua, epätäydellisyydestä kumpuavaa kauneutta, luonnon materiaaleja, kierrätystä, tekemisen riemua, ompelun iloa, luovaa hulluutta!Olen Kokkolassa toimiva käsityöalan yrittäjä ja Herhima on minun tapani elää ja hengittää luovasti!"

Minsku

Minna eli MINSKU tekee käsinpainettuja laukkuja ja muita käsitöitä. Valmistan tuotteet Kokkolan Ykspihlajassa, vinttikammarissa merenrannan läheisyydessä.

Siljan Taide & Ompelu

”Suunnittelen ja valmistan käsityönä muun ompelutyön ohessa erilaisista materiaaleista ommeltuja ja käsinpainettuja tuotteita kaikenikäisille, kohderyhmänä kuka vain, joka tuotteeni omakseen tuntee. Kantava ajatus on omintakeiset, huumorintajuiset ja aidot, ajatuksella tehdyt tuotteet. Käytän osittain kierrätysmateriaaleja.

Itseäni suuresti inspiroiva alue on pop- ja rockmusiikki läpi vuosikymmenten monine muotoineen, jonka värikäs ja myös mustanpuhuvampi puoli on synnyttänyt koko joukon mm. käyttö- ja lahjatarkoituksiin sopivia tuotteita.

Piirrän ja maalaan lisäksi tauluja, niitä saa alkuperäisinä sekä kortteina, julisteina ja t-paitoina.

Silja / Siljan Taide & Ompelu

Teddii Design

Valmistan itse suunnittelemiani koruja. Aloitin korujen valmistamisen korvakoruista, vähitellen laajennan tuotteitani myös riipuksiin. Koruni ovat laserleikattua, maalattua vaneria. Kaikissa koruissani käytän kirurgin terästä metalliosina.